Thothem-oszlop

Tematikát teljességgel nélkülöző, ami az eszembe jut és lencsevégre kerül típusú izé...

Őket olvasom

Archívum

Címkék

Utolsó kommentek

HTML

Áramszünet, arany, segély...

2010.02.20. 20:02 | Thothem | Szólj hozzá!

A mai nap kellemesen telt, reggel nyolctól este hatig nyomtuk az ipart. Közben mr1 Kossuth szólt. Amikor éppen nem volt "áramszünet" az egyik fázison.

Idegesítő emberek:
A délelőtt nyugodtan zajlott, majd elköltöttük az ebédet. Utána vissza a műhelybe, csend volt. Kis keresgélés után sikerult kideríteni, hogy nincs áram azon a fázison ahonnét a rádiónak kellene szólnia. No, gyors telefon e.on-nak, hogy tudnak-e róla? Nem. De jólenne, ha rajtunk kívül más is jelentené, mert akkor már nem egyéni, hanem csoportos bejelntés. Átfutottam a szomszédos vendéglátóipari műtárgyba. Ott sem volt villany. Befutott a már nyugdíjas villanyszerelelő is aki kb. egy éve még a feljebb említett cégnél tevékenykedett. Kisfröccs, majd nyugtázta hogy itt sincs delej a vezetékben és ment is hazafelé olyan szöveggel, hogy Ő már nem akar belefolyni a céges dolgokba. Még 2 ember hívta az e.on-t, akik, hogy biztosra menjenek, kértek Ügyfélszámot, hogy tudjak ki jelentette, mivel sok kamu hívás volt mostanában. A telefonok után jó egy órával, lett újra világosság. Villanyszerelő kollega ismét megérkezett, majd a következő kisfröccs közben közölte hogy XY előtt az oszlopon el van torve a kerámia szigetelés, aminek a cseréjével megszűnne a probléma, de Ő nem szól nekik, mert nem akar belefolyni..............

Arany:
mr1 Kossuth: Keleti szomszédunknál újra be akarják indítani az aranytermelést a régóta jól bevált, magas hatásfokú cianidos technológiával. Igaz kicsit környezetszennyező és mérgező is lehet, de ha odafigyelnek, akkor jól és biztonságosan működik. A műsorvezető közölte a kedves hallgatósággal, hogy a magyar állam valamikor tavaly betiltotta a cianidos kinyerési technológiát. Hurray! The day has been saved! Magyarországon tehát tilos az ércből kinyerni cianidos technológiával az aranyat (ezüstöt). Az a baj, hogy a honatyák ezen fontos és valószínűleg erősen szaktanácsadott döntése abszolút felesleges volt, mivel kicsiny hazánk nem rendelkezik olyan ásványkinccsel, amit így kellene kinyerni.

Segély:
Ezt nem húzom hosszúra, mert megint csak felb*szom magam rajta. Megint kiküldtünk pár milló  forintnyi segélyt Haitibe. Király. Voltatok az utcán mostanában? Esetleg néztetek TV-t, hallgattatok rádiót? Az egész ország szarban van. Nemkicsiben, nagyban. Emberek fagynak meg az utcán, sőt a saját házukban, mert nem futja tüzelőre. Sok olyan terület van ebben az orszagban, ahova az a pár millió kényelmesen befért volna...

(Ékezethiányokért bocs, nem igazán használtam őket az elmúlt pár évben...)

Címkék: cián segély arany mr1 idegesítő emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://thothemoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr91776618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása